Teen erikoispoikkeuksen ja näytän meillä leivotun herkun!!
Ystäväni teki tätä yhtenä viikonloppuna ja tämä oli NIIN hyvää, että pakkohan sitä oli itsekin testata.
Kyseessä on siis Banoffee. Nam!
Aika makea herkku, mutta siitä hyvä, että yksi pala riittää mainiosti taltuttamaan makeannälän.
Ohessa ohje:
(suluissa maininta, jos olen tehnyt eri tavalla....)
8-10 annosta
260 g LU Bastoge Kandikeksejä (käytin Digestiven)
70 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (käytin valmisversiota, mitä ei tarvinnut keitellä 3 tuntia)
2-3 banaania viipaleina (käytin 2)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
muutama keksi murustettuna (en muistanut laittaa ;-D)
2 banaania viipaleina (laitoin muutaman banaaniviipaleen ja pensasmustikoita)
mintun- tai sirtuunamelissan lehti (eipä ollut saatavilla...)
Aloita keittämällä tiivistemaito. Laita purkki avaamattomana kattilaan, vettä niin paljon, että purkki peittyy.
Keitä miedolla lämmöllä kahdesta kolmeen tuntiin. Lisää vettä tarvittaessa, anna purkin jäähtyä ennen avaamista.
Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini tai voi, sekoita tasaiseksi.
Käytä irtopohjavuokaa, halkaisina 24-26 cm. (Käytin tavallista piirakkavuokaa, toimi ihan hyvin)
Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Levitä päälle keitetty tiivistemaito ja viipaloidut banaanit.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
Levitä päälle kermavaahto.
Koristele banaanilla ja mintun- tai sitruunamelissan lehdillä. (Käytin mustikoita)
Murustele koristeeksi muutama keksi.
Suosittelen kokeilemaan <3