tiistai 29. syyskuuta 2015

Kirjahylly ja koulua

Perinteinen kirjahylly olohuoneessa taitaa olla ollut jo kauan sitten aivan "out". No toisilla on, mutta ei meillä. Minäkin tykkään lukea kirjoja, mutta Mies vielä enemmän, eikä niitä luettuja kirjoja saa hävittää....(muutaman Ikeakassillisen olen vaivihkaa laittanut kiertoon..)
Vanha kunnon Lundia on ollut meillä "aina", joskaan puun värisenä. Nyt Lundia sai laajennusosan ja samalla maalasin sen valkoiseksi. Hitsi mitä nypertämistä tuo maalaaminen oli, pieniä aloja ja nurkkia ja koloja...huh.
Laajennusosan kanssa kirjahylly ei mahtunut enää vanhalle paikalleen, joten sehän aiheutti sen, että koko olohuone oli pyöräytettävä kertaalleen ympäriinsä.
Huomioikaa, että kirjahyllyssä on jopa "kasvuvaraa" uusille kirjoille, sekä lasten savityöt ja hymypatsaat pääsivät hattuhyllylle.
Kirjahyllyjen eteen asettui luontevasti vanha, suurehko nojatuoli. Tuon hyllykön edessä se ei edes näytä suurelta!
Tuolla sohvan takana olevalla seinustalla oli aiemmin kirjahylly.
Lipasto mahtui sujuvasti kahden ikkunan väliin.
Näillä muutoksilla mennään taas hetki, kirjahyllyä en kyllä ihan hevin rupea muuttamaan paikasta toiseen, sen verran työläs rupeama se oli. Tai itseni tuntien, vannomatta paras.

****

Postaukset ovat olleet vähän harvassa, tänä syksynä koulu (valmistun Sisustajaksi marraskuussa, toivottavasti) on näyttötöitä vaille valmis ja tämä loppurutistus kaiken päivätyön ja muun arjen keskellä on aika haastavaa! Ja tässä on edessä vielä se ihan viimeisin rutistus!! Jos saan luvan koulutyön loppukohteiltani, niin näytän lopputuloksia myös täällä blogin puolella. Ihanaa on ollut ideoida ja toteuttaa! Kohteet ovat olleet aivan huippuja.

Ahkeraa syksyä itse kullekin <3

tiistai 1. syyskuuta 2015

Puulaatikon maalaus saneerauslaastilla

Olen joskus vuosia sitten ostanut pienen puulaatikon mökille. Laatikko ei oikeen löytänyt käyttötarkoitustaan eikä paikkaansa, eikä värikään enää miellyttänyt silmää.
Aivan originaali väri oli tuo tumman vihreä, joka kuvassa näkyy yhdessä kyljessä. Ihan en muistanut, yllätys-yllätys, ottaa kuvaa "ennen" kun jo jotain ehdin tehdä.
Aloin maalaamaan laatikkoa valkoisella, mutta onneksi väliin tuli viikonloppu ja tuunaus jäi kesken....
Asia muhi mielessä viikon ja kun palasimme mökille, päätin "maalata" laatikon sareerauslaasilla.
Pinta on sopivan rouhea ja kansi jää siitä syystä vähän raolleen, mutta eipä tuo menoa haittaa.
Laatikko löysi paikkansa mökiltä, pikkuaitastamme. Sinne se sopii rouheudellaan juurikin passelisti!

Sanikalla on tuunaillut myös Kirsi, Tää ois tän koti -blogissa, käyhän kurkkaamassa hänen ihanuuksiaan!

Sanikkaa kun jäi yli, niin työpöytä joutui vielä pikatuunauksen kohteeksi, sivelin siihen loput laastit..

Mukavaa syyskuun alkua!!